Меню Затваряне

Световния ден на първата помощ 2022г.

На 10.09.2022 г., в Южния парк, на Голяма поляна, от 10:00 ч. Столичната организация на БЧК и Младежкият авариен екип-София /МАЕ-София/ отбелязаха Световния ден на първата помощ, под мотото „Първа помощ за всички възрасти“. На осем пункта бяха показвани различни дейности : МАЕ-София демонстрираха техники за оказване на първа помощ, партньорите ни от FIRSTAID.BG демонстрираха правилното използване на автоматичен външен дефибрилатор. Университетския авариен екип /УАСО/ запознаваха желаещите граждани с техники по ориентиране, реакция при бедствия, аварии и кризи и др.

Младежи-доброволци от БМЧК-София, които участват в изпълнението на програма „Хелфи“ с презентации в столични

училища за ученици от 1-4 клас и деца от детски градини, показваха техники по превенция на нараняванията и първа долекарска помощ на основни инциденти

За най-малките бяха предвидени Aрт работилница и конкурс за рисунка на тема „Първа помощ в училище“, както и забавни игри на открито като „Не се сърди човече“ и др., имаше и награди.

Гости на празника бяха представители от „Groupama Zastrahovane & Zhivotozastrahovane“ и начало на бъдещо партньорство с тяхната програма „Спасители на животи“, чрез която ще презентират важността от обучение по първа долекарска сред обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *